🇲🇦-Ondanks de aardbeving durven bergbeklimmers de berg Toubkal te beklimmen !

Ondanks de aardbeving in Al Haouz, die de aarde rond de iconische metalen piramide op de top van Mount Toubkal deed schudden, zijn er nog steeds klimmers die de tocht naar de 4.167 meter hoge top aandurven….

De beklimming van Toubkal begint vanuit Imlil en gaat door de Toubkal-vallei, waar de klimmers kunnen genieten van het uitzicht op de Amazigh-boerendorpen en de groene terrassen.

Na ongeveer vijf uur wandelen bereiken ze de Neltner Refuge, een berghut op 3.207 meter hoogte, waar ze de nacht doorbrengen.
De refuge dient als een essentieel tussenstation voor de klimmers, die hier kunnen uitrusten, eten en zich voorbereiden op de laatste etappe.

De volgende dag begint de klim naar de top, die ongeveer vier uur duurt. De klimmers moeten een steil pad volgen, dat soms bedekt is met ijs en sneeuw, en gebruik maken van stijgijzers en pikhouwelen.

Het pad wordt steeds smaller en kronkeliger, totdat het eindigt bij de piramide, die de klimmers verwelkomt met een glinstering in de zon.

Vanaf de top kunnen de klimmers genieten van een adembenemend panorama, dat zich uitstrekt van de Sahara-woestijn tot de Atlantische Oceaan.

Sinds de aardbeving van 7,2 op de schaal van Richter, die op 8 september plaatsvond in de provincie Al Haouz, hebben honderden klimmers Toubkal beklommen, en de operaties verlopen net zo soepel als voor de seismische gebeurtenis….

Source : Bergbeklimmers trotseren aardbeving en beklimmen Mount Toubkal | Marokko Nieuws

Laisser un commentaire