🇧🇪-Ook zaterdag windvlagen tot 90 per uur: ‘Blijf binnen’

Nadat de eerste najaarsstorm Odette vrijdag al voor heel wat schade zorgde, worden ook zaterdagavond opnieuw stevige windvlagen en veel neerslag verwacht. De politie in Blankenberge waarschuwt om binnen te blijven, brandingssporten zijn over heel de kustlijn verboden.

Ook zaterdag windvlagen tot 90 per uur: ‘Blijf binnen’
Foto: Gérard Patoche via Info Meteo

‘De wind waait nu aan zes à zeven beaufort, maar gaat in de loop van de dag weer naar 8 à 9 beaufort aanwakkeren’, waarschuwt Philippe Denoyette van de Blankenbergse politie. ‘Dingen die al loshingen van afgelopen nacht zouden nu naar beneden kunnen vallen.’

‘We raden mensen ook af om het strand op te gaan. Daar liggen nog veel dingen van strandcabines en beach bars los’, aldus Denoyette nog. In Blankenberge zouden zo’n dertig- à veertigtal strandcabines zijn omgewaaid. Om dezelfde reden heeft de gouverneur van West-Vlaanderen ook met onmiddellijke ingang alle brandingssporten zoals kitesurfen verboden aan de kust.

Ook zaterdag windvlagen tot 90 per uur: ‘Blijf binnen’
Foto: jve

In Oostende heeft een kusttram zich deze voormiddag vastgereden in het strand dat door de storm op de sporen was gewaaid. Daardoor is er voorlopig geen tramverkeer tussen Oostende en Westende. Er worden door De Lijn vervangbussen ingelegd zo lang het zand door de aanhoudende wind niet verwijderd kan worden.

Source : Ook zaterdag windvlagen tot 90 per uur: ‘Blijf binnen’ – De Standaard

Laisser un commentaire