🇧🇪-🇲🇦-Vlaanderen-Adoptie: onmogelijk nu afkomstig van de Marokko

Na berichten over wanpraktijken met interlandelijke adopties uit Ethiopië in 2019 besliste de Vlaamse regering een expertenpanel op te richten rond interlandelijke adopties.

Dat is het resultaat van een screening van alle herkomstlanden waar Vlaanderen mee samenwerkt in het kader van interlandelijke adoptie.

Dat meldt het agentschap Opgroeien.

Na de publicatie van het eindrapport van de panel werd ook beslist de samenwerking met alle herkomstlanden te laten screenen.

Die screening, waarbij ook geadopteerden en de interlandelijke adoptiediensten gehoord werden, moest helpen om wantoestanden in de toekomst te vermijden.

Vijf landen maakten deel uit van de eerste screeningsronde begin dit jaar: Portugal, Colombia, Zuid-Afrika, Kazachstan en Vietnam.

Voor Portugal, Colombia en Zuid-Afrika gaf de screening groen licht. Voor deze landen blijft adoptiesamenwerking mogelijk.

Kazachstan kleurde oranje. Dit betekent dat een bezoek ter plaatse nodig is voor een definitieve beslissing kan worden genomen.

EĂ©n land kreeg een rood licht: Vietnam

Tijdens de tweede screeningsronde kwamen dertien andere herkomstlanden aan bod. Drie landen kleurden, net als Vietnam, rood: Gambia, HaĂŻti en Marokko.

Dit betekent dat er vanaf vandaag geen interlandelijke adoptie meer mogelijk is voor kinderen uit die landen.

 

Source : Vlaanderen stopt nu ook met adopties uit Gambia, Haïti en Marokko

Laisser un commentaire