🇲🇦-Marokko’s rozemarijnseizoen loopt ten einde

Mehdi Benchekroun, een rozemarijnteler in de regio Ouarzazate: “Terwijl wilde rozemarijn het hele jaar door wordt geĂ«xporteerd, loopt het seizoen voor gecultiveerde rozemarijn van mei tot december.

Opgemerkt moet worden dat geteelde Marokkaanse rozemarijn zeer gewild is op de internationale markt, dankzij het hoge gehalte aan rozemarijn- en carnosinezuur, wat interessant is voor fabrikanten van ingrediĂ«nten voor de farmaceutische en voedingsindustrie.”

De exporteur voegt eraan toe: “De vraag komt van de grootste producenten van actieve ingrediĂ«nten in de VS, Canada, Spanje, Duitsland, Zwitserland, ItaliĂ«, het VK, China en India. Rozemarijn wordt dan droog, versnipperd of in vellen geĂ«xporteerd, afhankelijk van het industriĂ«le proces en het actieve ingrediĂ«nt in kwestie.”

“De teelt van aromatische en medicinale planten heeft de afgelopen tien jaar een enorme sprong voorwaarts gemaakt in Marokko, met de herstructurering en modernisering van de sector, waardoor traceerbaarheid en perfectie in de teelt, oogst en verwerking mogelijk zijn geworden,” licht Benchekroun verder toe.

“Naast rozemarijn telen we ook andere belangrijke kruiden, zoals verbena. Dit wordt ook geĂ«xporteerd, voor vergelijkbaar gebruik: directe consumptie of botanische extractie.”

Source : Marokko’s rozemarijnseizoen loopt ten einde

Laisser un commentaire